Studenten willen na corona het liefst hybride onderwijs

Tijdens de coronacrisis zat er helaas weinig anders op: het onderwijs moest online. Maar na de crisis moet dat toch echt anders, menen studenten. Dat blijkt uit onderzoek van StudeerSnel onder 514 jongeren. Tijdens de tweede golf zijn studenten massaal online gaan leren. Zeventig procent van de hen besteedde in die periode zelfs meer dan tachtig procent van hun studietijd online. Na de crisis zien de studenten het liever anders. Tweederde geeft dan de voorkeur aan hybride onderwijs, waarbij digitaal leren met fysieke lessen in de klas worden afgewisseld. Dat ze niet alleen online willen leren, heeft meerdere redenen. 75 procent geeft bijvoorbeeld aan dat ze sneller afgeleid zijn bij online onderwijs. Dat heeft flinke gevolgen. Bij eenderde zijn de studieresultaten verslechterd.