Kinderen willen een ander lespakket

Er wordt door leraren en schoolleiders druk gewerkt aan de plannen voor de vernieuwing van het curriculum van het basisonderwijs. Maar wat vinden kinderen daar eigenlijk van? Zij lijken echt andere ideeën te hebben als het gaat om hun school van de toekomst, zo blijkt uit een onderzoek in vijftien basisscholen in Noord-Groningen. De Noord-Groningse kinderen willen leren hoe je verantwoord eten kunt koken, hoe je een lekke fietsband plakt, hoe je iemand met een wond verzorgt, hoe je zelf boontjes of aardappelen kunt verbouwen, hoe je dieren moet verzorgen, wat je kan leren van drama en hoe je kan leren en genieten van muziek. Ook geven de kinderen aan meer te willen bewegen en gymnastiek. Is het tijd voor een andere benadering? En hoe gaan we die dan vormgeven?