Een nieuw model voor leermiddelen

De leermiddelenmarkt is in beweging. Volgens Willem-Jan van Elk van Kennisnet hebben scholen behoefte aan flexibiliteit en een goede mix van folio en digitaal materiaal. Een recente uitingsvorm van deze veranderingen is de opkomst van het licentie-foliomodel, ook wel LiFo-model genoemd. Scholieren krijgen bij het LiFo-model met één licentie toegang tot de gehele digitale methode, voor alle leerjaren en onderwijsniveaus. Daarnaast kunnen ze voor een klein bedrag ook folio (papieren) materiaal krijgen. Stichting Carmel deed als eerste in Nederland een aanbesteding waarin het LiFo-model werd uitgevraagd. Het LiFo-model is voor Carmel een belangrijke impuls voor de onderwijskundige ontwikkeling van de Carmel-scholen. Andere schoolbesturen kijken dan ook met veel belangstelling naar deze ontwikkeling.