Leer zoveel je wilt voor een vaste prijs

BUKU is een streamingdienst voor studieboeken waarmee je altijd en overal op elk apparaat beschikt over je leerstof. Alle content is digitaal toegankelijk voor een vast bedrag per maand en je hebt onbeperkt toegang. Met Suriname als showcase moet BUKU binnenkort ook de standaard worden in Nederland. Buku is het Indonesische woord voor boek. Je spreekt het uit als ‘boekoe’. Lekker kort en, belangrijker, in iedere taal uit te spreken. Want de uitgever wil een wereldwijd educatief platform te worden, mét een duurzaam verdienmodel voor uitgevers. BUKU is all you can read voor een vaste maandprijs. Het abonnement geeft je het recht om alle boeken op het platform te gebruiken. Dat kostte eerst 25 euro per maand, maar vanwege de verlaging van het btw-tarief straks 20. Daarvan gaat 15 euro naar de uitgever. “Met BUKU slaan we drie vliegen in een klap”, zo verklaren de initiatiefnemers. “Studenten hoeven minder boeken te kopen, uitgevers hebben een nieuwe verdienmodel, maar de grote winnaar is volgens de initiatiefnemers het milieu. Nu verdwijnen elk jaar honderdduizenden niet of nauwelijks gelezen boeken bij het oud papier.”