Smartphone is uitstekend leermiddel

Voortaan wandelen in Frankrijk alle leerlingen tot en met de  derde klas van het middelbaar onderwijs zonder smartphone door de schoolpoort. Conform aangepaste wetgeving  mogen ze hun toestel namelijk niet meer gebruiken binnen de scholen. Volgens de Belgische media-expert Stefaan Lammertyn is dat geen verstandig idee. “Leer de kinderen werken met hun smartphone, in plaats van het te verbieden.” Via een gsm hebben leerlingen toegang tot een schat aan informatie. Leerkrachten en ouders moeten jongeren leren informatie te zoeken en te vinden, de betrouwbaarheid van deze informatie te beoordelen, diverse online informatie­ bronnen te benutten, informatie van diverse bronnen met elkaar te vergelijken en de gevonden informatie te synthetiseren. Een smartphone is daarbij een uitstekend (leer)middel.