Educatieve uitgevers denken mee

Ook de uitgevers in het onderwijs bewegen mee met de nieuwe vragen in het onderwijs. Om scholen te ondersteunen in het geven van onderwijs op afstand, is door de gezamenlijke educatieve marktpartijen gewerkt aan drie oplossingen. Ten eerste hebben de uitgevers alle digitale licenties beschikbaar gesteld voor thuisgebruik via Basispoort. Dat betekent dat leerlingen van alle scholen die al digitaal werken sinds deze week ook thuis kunnen werken. Scholen die nog niet digitaal werken, maar dat nu wel willen, kunnen digitaal lesmateriaal voor alle leerlingen aanvragen. De uitgevers stellen de digitale licenties hiervoor kosteloos ter beschikking. Voor scholen die gebruik willen blijven maken van werkboeken zijn de materialen door de leverancier in PDF beschikbaar gemaakt. Deze zijn te vinden op de websites van de uitgeverijen en schoolleveranciers.