Programmeren moet vaste plek in het onderwijs krijgen

Nog even en het tekort aan technici en ICT’ers schaadt de groei van Nederland. Volgens sommigen loopt het onderwijs hopeloos achter. De huidige generatie groeit op met het internet, de tablet en de smartphone. Digitale technologie vormt een deel van hun sociale leven. Maar op school lijkt de tijd stil te staan. Het wordt tijd dat we niet langer praten over ICT op school maar aan de slag gaan. Basisscholen moeten programmeren standaard in het lesprogramma opnemen. Pas dan kun je spreken van echte digital natives. Ook Bill Gates is fervent voorstander van programmeren op school: “Leren om programma’s te schrijven rekt je geest en helpt je beter na te denken. Het creëert een bepaalde denkwijze en dat is nuttig op alle terreinen,” aldus Gates.