Rijnconsult toont VR en mediawijsheid

Hoe geef je krachtig onderwijs in wetenschap en techniek? Je moet jongeren leren dingen zelf te maken. Op het make-it event van de Hogeschool de Kempel werd het makers idee vormgegeven en konden ruim 350 basisschoolleerlingen en 250 leraren kennismaken met zo’n veertig workshops, waaronder leren programmeren, 3d printen, virtual reality en mediawijsheid. De Kempel en de stichting PRODAS organiseerden het event voor het derde jaar op rij. Dit jaar was voor een grotere opzet gekozen om zoveel mogelijk mensen te informeren over actuele thema’s in het basisonderwijs, zoals wetenschap en techniek en maakonderwijs document collaboration tools. Rijnconsult was ook van de partij met twee nieuwe programma’s voor het onderwijs: virtual reality en mediawijsheid op school.