Learning community Universiteit Twente wint onderwijspremie

De Master-insert ‘Shaping Responsible Futures’ van de Universiteit Twente heeft de Nederlandse Hogeronderwijspremie gewonnen. Aan de prijs is een geldbedrag van 1,2 miljoen euro verbonden. Het studieprogramma is een aanvullende mogelijkheid voor masterstudenten, waarin zij buiten hun reguliere opleiding een verdiepend programma in transdisciplinair werken volgen. Het betrekken van studenten met verschillende achtergronden zoals de studie filosofie of technische studies geeft de studenten een hele andere kijk op de opdrachten die de stakeholders aandragen. In zes maanden tijd passeren verschillende thema’s de revue, zoals transdisciplinary ways of working, high-level critical & conceptual thinking, participatory & creative problem solving en future scenario building.