Filiaalmanager zet in op ‘open hiring’

“Welkom, je bent aangenomen.” Zodra filiaalmanager Dirck Slabbekoorn of één van zijn teamleiders een sollicitant op bezoek krijgt, is dit het eerste wat ze zeggen. Geen lastige vragen, geen blik op het cv, geen kandidaat die weken in spanning zit. Vrijwel iedereen is welkom bij de Jumbo-supermarkt in Rotterdam. Het werkt goed, het personeel presteert prima en in tegenstelling tot andere supermarkten staan er geen vacatures open. In het verleden beoordeelde Dirck sollicitanten op basis van sollicitatiebrief en cv. Een ziekte maakte dat hij anders naar mensen ging kijken. Zijn boodschap is nu: “Oordeel niet. het gaat niet om diploma’s of cijfers. Als je mensen omarmt past iedereen binnen het plaatje.”

Klik hier voor het verhaal van de manager die in principe iedereen aanneemt.