Robot helpt kinderen hun hart te luchten

Een consortium van maatschappelijke bedrijven heeft in samenwerking met het Social Robotics-programma van Hogeschool Utrecht en de onderzoeksgroep Media Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam een robot ontwikkeld en geïmplementeerd. De robot, SAMbuddy genaamd, is bedoeld voor kinderen die gepest worden en behoefte hebben om hun verhaal te delen. De robot is inmiddels uitgebreid getest in basisscholen. De resultaten van deze testen laten zien dat kinderen in hoge mate vertrouwen hebben in de SAMbuddy en dat ze ook graag hun gevoelens met de robot delen. Dit zal niet alleen het welzijn van kinderen bevorderen, maar ook de werkdruk van leerkrachten verlichten. Inmiddels wordt de SAMbuddy op tien verschillende scholen en organisaties ingezet.

Klik hier voor een filmpje over SAMbuddy