Onderwijs op maat in Afrika

Al vijftien jaar lang zet Joost Dam, directeur Digital Education Africa Network (Dean), zich in voor de ontwikkeling van digitaal onderwijs in Afrika. Nu is er een doorbraak: via  een Rasperry PI die als server is ingericht krijgt elke leerling onderwijs op maat. Op de server is ruimte voor een brede collectie lesmateriaal. Zo heeft elke leerling via Wifi en een device toegang tot de content die hij of zij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Het idee van helpen door een lading laptops naar Afrika te sturen werkt allang niet meer, zo verduidelijkt Joost Dam in Computable. Het probleem met digitaal leren op veel scholen in Afrika is dat er niet de juiste infrastructuur is. Er is vaak geen vaste internetverbinding en internet via 4G is veel te duur. De Rasperry PI mini-computer maakt leren zonder internetverbinding mogelijk.