Is privacy leerlingen en Google wel te combineren?

Google wordt een steeds grotere speler op scholen. Een zorgelijke ontwikkeling vinden sommige privacy-organisaties. Volgens Google gebruiken wereldwijd 90 miljoen leraren en leerlingen actief ‘G Suite for Education’, het online onderwijsplatform dat het Amerikaanse bedrijf gratis beschikbaar stelt aan scholen. In het primair onderwijs in Nederland maakt zeventig procent van de scholen gebruik van Google-software. Willen we dit wel? Gaat het het techbedrijf straks niet met de gegevens van onze kinderen aan de haal? In ‘Dit is de Dag’ spreekt Esther Crabbendam van Bits of Freedom haar zorgen uit over Google en privacy. Rijnconsult Onderwijs adviseur Bert van de Bovenkamp laat op geheel eigen wijze zijn licht schijnen op de zaak, vult haar aan en geeft een heldere analyse.