Hybride opleiders moeten lerarentekort oplossen

“Zonder leraren geen bètatechnisch onderwijs” zo was de oproep in het Technologiepact in april 2016. Drie jaar later is het zuur te constateren dat de oproep te weinig heeft opgeleverd. Steeds minder mensen kiezen in Nederland voor het leraarschap in de bètatechniek. Het tekort aan leraren loopt nog steeds op. In Zeeland heeft men een oplossing bedacht en wordt het  project Hybride Techniekopleiders vormgegeven. Met Hybride Techniekopleiders worden opleiders die werkzaam zijn in zowel het bedrijfsleven als in het onderwijs aangeduid. Het doel van het project is te zorgen voor voldoende opleiders voor het technisch beroepsonderwijs in Zeeland. Het project wordt, in samenwerking met het bedrijfsleven, vormgegeven door O&O fondsen (OTIB/A&O), ZAOS (Zeeuwse Academische Opleidingsschool), Fontys, Huis van de Techniek, Scalda én de participerende Zeeuwse vmbo’s.