Pabo bereidt zich voor op wetenschap

Pabo-studenten enthousiasmeren voor wetenschap en technologie en dit toe te passen in de klas. Daartoe kwamen zo’n honderd 2e-jaars pabo-studenten van de Christelijke Hogeschool Ede naar het Senior Science Lab op Wageningen Campus. De middag op 12 februari 2019 werd georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Wageningen University. Deelname aan het Senior Science Lab maakt onderdeel uit van het curriculum van de pabo-studenten. In 2020 moeten alle Nederlandse basisscholen wetenschap en technologie in het curriculum hebben geïmplementeerd (Techniekpact, 2018). Dit is nodig omdat de samenleving een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie vraagt. Ook voor niet-technische beroepen is in toenemende mate kennis en vaardigheid in het toepassen van techniek nodig. Er is bijna geen vakgebied waarin techniek of technologie geen rol meer speelt.