Beeldscherm mogelijk negatief voor peuters

Peuters die veel achter een beeldscherm vertoeven, zoals een iPad, televisie of computer, scoren slechter op ontwikkelingstoetsen dan hun beeldschermloze leeftijdsgenootjes. Dat concludeert de University of Calgary, na een meerjarig onderzoek onder 2441 kinderen tussen 24 en 60 maanden oud. De onderzoekers denken dat veel schermtijd een negatieve invloed heeft op de sociale vaardigheden van het kind. Daarnaast worden ook de taal, spraak en beweging van het kind nadeling beïnvloed. Volgens de onderzoekers moeten we de opvoeding anders gaan aanpakken in het digitale tijdperk. Een echte maximale grens voor het aantal gespendeerde uren achter een beeldscherm geven de onderzoekers niet. Maar het dagelijkse gebruik moet in balans zijn met de overige activiteiten die bij een gezinsleven horen.