Wat te doen als digitale leshulp hapert?

Storingen bij de grootste digitale leshulp van Nederland bezorgen docenten van basisscholen kopzorgen. Na de zomervakantie konden leerlingen soms urenlang niet inloggen op Snappet, het systeem dat en op de drie basisscholen gebruiken voor bijvoorbeeld reken- en taalonderwijs. Met Snappet kunnen leerlingen alles digitaal doen. Het schrift of werkboek maakt plaats voor een tablet: via de app krijgen leerlingen extra instructies, oefenstof en toetsen. De populaire onderwijs-app kijkt opgaven na en past het niveau automatisch aan. De hapering werd veroorzaakt door ‘verschillende technische aspecten’ en is inmiddels voorbij, maar het leert wel dat je niet volledig afhankelijk moet zijn van digitale hulpmiddelen. Ook zonder computers moet er gewoon les kunnen worden gegeven.