Op scholen is te weinig aandacht voor internet

De gevaren voor kinderen op internet zijn legio en scholen én ouders doen veel te weinig om de jeugd bewust te maken van de risico’s van internet. Men komt pas in actie als het misgaat. Dat is te laat. Iedere dag is er wel ergens in het land grote ophef over het openbaren van seksueel getinte foto’s en video’s van minderjarigen. Sexting, het is een van de vele risico’s van het internet. Maar ook grooming, digitaal kinderlokken, is een nieuwe bedreiging. Het wemelt online van de pedoseksuelen, die kinderen manipuleren. Ze zoeken communities op waar kinderen actief zijn, zoals de online game Habbo Hotel. Een kind van twaalf heeft geen idee dat hij met een volwassene chat en afspreekt. Kinderen bewustmaken van de gevaren van het internet moet volgens deskundigen een prominentere plek krijgen in de opvoeding en op school.