Kijken, bewegen en voelen in VR

Bewegen in een virtuele wereld is een heel gedoe. Een Oculus Rift en een HTC Vive kunnen wel de positie van je hoofd registreren, maar het gevoel van beweging blijft lastig. Je wordt er bovendien ook nog vaak misselijk van. Er zijn loopbanden die beweging suggereren, zoals de Virtuix Omni. Maar die zijn groot en duur. Bright TV ging op bezoek bij het Nederlandse bedrijf Visyon, waar zij een virtual reality-pak aantrekken om zich bijna levensecht in een andere wereld te wanen. Dat doen zij in een enorme open ruimte met een Gear VR op hun neus. “Op dit moment wordt het pak en beweging direct geanimeerd, zonder dat je camera’s nodig hebt”, zegt Menno Bischops van Visyon. “Dat is al vrij uniek. Maar we willen eigenlijk over een jaar ook dat je dingen kan voelen.” In onderstaande video een verslag van de immerse beleving.