Google en Facebook zetten in op VR

Youtube lanceerde 18 april 2016 de mogelijkheid om videobeelden live te volgen in 360 graden. Google troeft met de lancering Facebook af. Het sociale platform kondigde vorige week ook een uitbreiding met 360 graden films aan, maar die extra functionaliteit is nog niet operationeel. Beide bedrijven zetten stevig in op VR. Want VR wordt steeds goedkoper. Met een camera van 350 dollar kun je zelf een VR-livestream opzetten. Behalve met een browser kun je de beelden ook op smartphones ontvangen. Youtube heeft een API ontwikkeld waarmee live 360°-beelden in een app kunnen worden geïntegreerd. Nieuwssite The Verge is waarschijnlijk de eerste zender die van de nieuwe ‘teleportatie’ dienst gebruik maakt. Zij zenden deze week hun allereerste live 360° videobeelden uit.