Design thinking volgende stap in onderwijs

Er is veel kritiek op het Platform Onderwijs2032, dat onder leiding van Paul Schnabel het basis – en middelbaar onderwijs grondig wil vernieuwen. Hoe houdbaar is het advies Ons Onderwijs 2032 nog? “Het advies van de Commissie Schnabel is prima houdbaar”, vindt opdrachtgever Sander Dekker. “Er is altijd kritiek wanneer je een serieuze curriculumverandering wilt doorvoeren. Het kabinet zet in om een verdere professionalisering van de leraar. We staan gewoon op een tweesprong. Het rapport ligt er en de leraren moeten de onderwijsvernieuwing vorm geven.” Dekker heeft een punt. Organisaties die over vijf jaar nog relevant willen zijn, moeten denken als een ontwerper, stelt ondernemer en hoogleraar Ad van Berlo onlangs in het FD. Elke docent kan ‘design thinking’ leren.