Leerlingen debatteren over digitalisering van onderwijs

‘Hoe digiwijs ben jij?!’ Utrechtse scholieren gaan met elkaar in discussie over het digitaliseren van het voortgezet onderwijs op het hoofdpodium van de Jaarbeurs Utrecht tijdens de IPON op 4 februari aanstaande. “Mijn school moet sneller digitaliseren”, “Digitaal leren is beter dan instructie van de leraar”. Dit zijn de stellingen waar de leerlingen van Utrechtse middelbare scholen over gaan debatteren.

Het debat wordt georganiseerd door Stichting ION die leerlingen de kans wil bieden hun stem te laten horen over digitalisering in het voortgezet onderwijs. Jongeren krijgen een podium om op te staan en hun mening te geven. Daarnaast biedt het debat volwassenen de mogelijkheid om te horen wat kinderen vandaag de dag beweegt op ICT-gebied in het voortgezet onderwijs.