Cito-scores significant beter door inzet ICT 

Wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Stichting Kennisnet laat zien dat Cito-scores ingrijpend verbeteren door het gebruik van digitaal onderwijsplatform Snappet. In een half jaar tijd verbeteren bijvoorbeeld de scores op Cito-toetsen voor rekenen tot 43% door het gebruik van tablets samen met het onderwijsprogramma Snappet. Volgens de onderzoekers zijn er een aantal belangrijke voordelen door de ICT-ondersteuning. Leerlingen ontvangen direct feedback na het maken van een opgave, de opgaven kunnen zich direct aanpassen op het niveau van de leerling en Snappet geeft ook de leerkrachten uitgebreide feedback. Aan de twee onderzoeken die een half jaar tot een jaar duurden, werkten leerlingen van bijna honderd basisscholen mee.

Download hier het Snappet onderzoek van de Universiteit Twente 
Download hier het Snappet rapport van de Radboud Universiteit