Ouders hebben vaak geen idee wat kinderen op internet doen

Bas van der Haar van Rijnconsult onderwijs en ICT schrok zich wild toen hij op Instagram van zijn 11-jarige dochter keek. 900 Followers, onder wie veel onbekende mannen. Haar account stond niet op ‘privé’, waardoor veel dubieuze types haar foto’s konden bekijken. Dit moet anders. Zowel voor mijn dochter als voor andere kinderen, dacht Van der Haar. Dus ontwikkelde hij een lesprogramma dat zowel voor ouders, leerlingen als leerkrachten is bedoeld. “Op deze manier zijn ze thuis en op school alerter. SOS of Sociaal op School gaat over verantwoord omgaan met sociale media.” De ABBO-scholen waren de eerste afnemer van het programma, maar er komen steeds meer scholen bij. Het Sociaal Op School programma werd afgelopen jaar bij 80 scholen  gedraaid. Voor volgend jaar zijn er al 150 scholen ingeroosterd die de sociale media ‘verkeersles’ afnemen.

Lees ook het artikel in BN De Stem best collaboration tools.